Baka ett härligt grytbröd.
Baka ett härligt grytbröd.

Grytbröd – lättbakat och gott

3,6 (412 röster)

Bakrecept

Förutom att bröd bakade i en gryta blir väldigt fina, så är det är också bra för själva gräddningen. När locket är på blir det fuktigt i grytan vilket gör att brödets yta blir mjuk och kan resa sig extra bra. Första halvan av gräddningen är locket på. Sedan tar man av det så att brödet kan få fin färg.
Recept ur boken Baka bröd av Martin Johansson.

Grytbröd

  • Ingredienser

  • 1 dl rågmjöl
  • 1.5 dl hett vatten
  • 2.5 dl kallt vatten
  • 12.5 g jäst
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Så bakar du bröd - snabbt och enkelt

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bröd recept

Bakning

MER OM GODARE

Enkla frukostfrallor med råg och öl

25 min

Glutenfria aprikos- och valnötsfrallor

30 min

Så lyckas du med långjäst bröd

Havrebollar – ljusa och med smak av vanilj

20 min

Bagels New York style

1 h 20 min

Frallor med aprikoser och valnötter

30 min

Rulltårta med sötsyrlig citronfyllning

20 min

Chokladpudding – så blir den supergod

20 min

Citronkladdkaka – syrlig och god

45 min

Prinsessbakelser

2 h

Fixa frallor med en härligt seg skorpa

1 h 15 min

Örtbröd – enkelt och otroligt gott

20 min

Churros – godisgrisens favoriter

30 min

Chokladsnittar – smälter i munnen

30 min

Chokladkolasnittar –segsöta favoriter

30 min

Citronmuffins – snabbt och lätt att baka

30 min

Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt

Stansade scones – snabbt och enkelt

20 min

Snabba tunnbröd

45 min

Kolakakor med strössel

30 min

Så bakar du Tareq Taylors goda minisemlor

2 h

Chokladrutor med crunch

30 min

Piadina – så gör du italienska tunnbröd

30 min

Ciabatta – så lyckas du med det goda brödet

3 h 20 min