Löjromspizza – lyxigt och gott

Av Anna Wendt

(27)

Vad tycker du?

Löjromspizza – lyxigt och gott

En riktig lyxpizza toppad med löjrom, men det går också bra att använda stenbitsrom eller tångkaviar.

– Vill man så kan man så klart göra egen deg, men ibland behöver man genvägar. Rotfruktschipsen ger ett härligt krisp och ska så klart läggas på precis före servering, säger Anna Wendt som skapat den läckra pizzan.

Löjromspizza.

Ingredienser

  • 400 gpizzadeg, färdig i påse

Topping

  • 1,5 dlCrème fraiche
  • 1,5 dlvästerbottensost, riven
  • Salt
  • svartpeppar, nymalen

Garnering

  • 0,5 dlCrème fraiche
  • 80 gLöjrom
  • 3 mskrödlök, finhackad
  • 2 mskgräslök, finhackad
  • 0,5 dldillvippor
  • 1 näverotfruktschips

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Löjromspizza – lyxigt och gott

Anna Wendt

Anna Wendt jobbar som kreativ stylist och skribent med fokus på mat.