Toppa pizzan med lyxig löjrom och krispiga chips.
Toppa pizzan med lyxig löjrom och krispiga chips.

Löjromspizza – lyxigt och gott

3,9 (32 röster)

Midsommarmat

En riktig lyxpizza toppad med löjrom, men det går också bra att använda stenbitsrom eller tångkaviar.

– Vill man så kan man så klart göra egen deg, men ibland behöver man genvägar. Rotfruktschipsen ger ett härligt krisp och ska så klart läggas på precis före servering, säger Anna Wendt som skapat den läckra pizzan.

Portionerna är beräknat för en buffé med flera olika rätter.

Löjromspizza

  • Ingredienser

  • 400 g pizzadeg, färdig i påse
  • Topping

  • 1.5 dl crème fraiche
  • 1.5 dl västerbottensost, riven
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • Garnering

  • 0.5 dl crème fraiche
  • 80 g löjrom
  • 3 msk rödlök, finhackad
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • 0.5 dl dillvippor
  • 1 näve rotfruktschips

Gör så här

Av: 

Anna Wendt

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

/

Midsommarmat

LÄS VIDARE

Matjestårta – snabb och enkel att göra

ÄMNEN I ARTIKELN

Midsommarmat

Recept

Pizzarecept

MER OM GODARE

Ostfylld råraka med löjrom, räkor, löksallad och crème fraiche

30 min

Laga Filip Poons supergoda favorit: fish tacos

45 min

Spana in officiella fotbollspizzan inför EM – så ser den ut

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Pizzaugn: Bästa tipsen för att grilla pizza

Bifftaco i salladsblad

1 h

Lyxa till pizzan

2 h

Färskpotatissallad med primörer och basilikadressing

30 min

Goda sommarmaten

Därför är kebabpizzan svenskarnas favorit

Mustigt knäckebröd med kaffe

2 h

Fylld falukorv i ugn – två goda recept

1 h

Ramslökspesto – enkelt och så gott

5 min

Chokladrutor med crunch

30 min

Spenatsallad med labnehost och nektariner

30 min

Bästa knepen för att lyckas med räkor

Nässelsoppa med ägg, sparris och härligt krämig ost.

1 h

Goda krämiga kycklinggrytan med en extra kick

20 min

Tricket som ger ännu fräschare grönsaker

25 min

Vad blir det till middag?

Guide till krogar på Gotland i sommar

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Stekta äggnudlar – så lagar du Filip Poons recept

30 min

Mamma Mia! Han gör pizza som ett proffs

Färskpotatisens dag – så kokar du den perfekt