Indonesisk biffcurry serverad med ris.
Indonesisk biffcurry serverad med ris.

Rendang – indonesisk biffcurry

4,2 (9 röster)

Kryddig biffcurry gjord på högrev doftar och smakar som en hel kryddbutik. Krämig och god serveras den med ris och hackad, färsk koriander.
Recept ur Jennie Walldéns kokbok ”Wok, ris och nudlar”.

  • Chilipasta

  • 5 schalottenlökar
  • 3 röda chilifrukter, eller mer efter smak
  • 1 tumstor bit ingefära
  • 1 tumstor bit galanga, eller mer ingefära
  • 6 vitlöksklyftor
  • 3 msk neutral matolja
  • Rendang

  • 1 kg högrev
  • neutral matolja, att steka i
  • 0.5 msk kryddnejlika, malen
  • 1 tsk kardemumma, malen
  • 1.5 tsk koriander, malen
  • 400 ml kokosmjölk, gärna thai
  • 2 dl vatten
  • 3 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 3 citrongräs
  • 2 msk tamarindkoncentrat
  • 6 kaffirlimeblad
  • 2 dl rostade kokosflingor
  • salt och svartpeppar
  • Till servering

  • jasminris
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 röd chilifrukt

Gör så här

LÄS VIDARE