Krämig ost som får smälta ner i den varma bakade potatisen.
Krämig ost som får smälta ner i den varma bakade potatisen.

Bakad potatis med blåmögelost och rödkål

2,5 (6 röster)

Middagstips

Bakad potatis – ”Jag gillar det brittiska sättet att ge potatisarna syra från krämig gräddfil och fylla på med smakrik cheddarost. Karamelliserad lök, blåmögelost, bladspenat och krispig rödkål i tunna skivor gör den bakade potatisen ännu godare. Här kan man välja en stark eller mild blåmögelost. Jag väljer en krämig ost som får smälta ner i den varma potatisen.”

Recept av Maria Zihammou, Vego med 5 ingredienser (Semic).

Bakad potatis med blåmögelost och rödkål

  • Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • Fyllning

  • 70 g bladspenat
  • 200 g blåmögelost, t ex gorgonzola, roquefort eller svensk blåmögelost
  • 1 klyfta rödkål, liten
  • 1 dl gräddfil, eller mer
  • 1 gul lök
  • Basvaror

  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Så gör du mackan som vann Mack-SM

3 h

Hemligheten bakom den perfekta pannacottan

Adana kebab – turkiskt lammfärsspett

1 h

Knedle – annorlunda dessert med plommon

40 min

Turkisk kisir med kycklingspett och morotstzatziki

50 min

Ugnsbakad svamp med vitlök och krämig mozzarella

40 min

Supersnabb squashpanna med ricotta och bönor

20 min

Soppa med jordärtskocka och trattkantareller.

30 min

Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton

Köttbullar – rullade på ett kick med smarta kock-knepet

40 min

One pot vego-bolognese

30 min

Lasagne med pumpa och kantareller

1 h 15 min

Nachos med ost, avokado och majs

15 min

Rendang – indonesisk biffcurry

2 h 20 min

Vegetarisk gimbap

45 min

Crispy chili beef

1 h

Sötpotatiscurry med aubergine och kokos

45 min

Krämiga sesamnudlar med honungsskyckling

40 min

Het glasnudelsallad med räkor

35 min

Pajeon – koreansk pannkaka med salladslök

45 min

Curry nam nam – gul kycklingcurry

30 min

Glasnudelsallad med rostbiff och nötter

45 min

Five spice – tofu i grönt sällskap

25 min

Pasta cacio e pepe

20 min