Ingredienser
- 5 dlmjölk
- 50 gjäst
- 1 gSaffran
- 1 tskströsocker
- 200 gSmör , rumsvarmt
- 1 tskSalt
- 2 dlströsocker
- 14 dlVetemjöl
Fyllning
- 200 gMandelmassa
- 100 gSmör , rumsvarmt
- 2 mskströsocker
- 2 tskVaniljsocker
Pensling och dekoration
- 1 ägg
- 1 dlflagad mandel
- 1 dlpärlsocker
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Fredrik Nylén
Fredrik Nylén kan det där med bakning. Redan 2013 var han med i “Hela Sverige bakar”, i dag skriver han kokböcker, är fotograf och driver den framgångsrika bloggen Fredriks fika hemma från köket i Hofors. Fredrik är utbildad kock och här på Godare delar han med sig av recept på knapriga småkakor, doftande bröd och smarriga desserter.
Visa 23 recept