Baklava cheesecake med filodeg
Läckert frasig och knaprig kaka
Baklava cheesecake får en läckert krispig kant av de tunna filodegsbladen. Toppa med kanelsmakande nötkross för extra knaprighet.
Recept från boken ”Diadonnas balkanmat” (Polaris Fakta).
- 1 portion i receptet blir en cheesecake med cirka 10 bitar.
Baklava cheesecake
Nötkross
- 180 g valnötter
- 3 msk socker
- 0.5 tsk kanel, malen
Fyllning
- 600 g cream cheese
- 4 ägg
- 2 dl crème fraiche
- 1.5 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- pressad citronsaft, några droppar
Botten
- 75 g smör
- 10 filodegsark, cirka
Sirap
- 0.5 dl flytande honung
- 0.5 dl vatten
- 0.5 dl socker
- 2 msk pressad citron
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Bönsoppa från Balkan med kryddig korv





1 h 15 min
Diana Dontsovas röda linssoppa





30 min
Baka enkelt grytbröd med oliver





1 h 20 min
Filip Poons goda cheesecake





25 min

Fryst cheesecake med blåbär
20 min
Gudomligt goda citronbullar





3 h
Snickerskaka – baka enkelt utan ugn





20 min
Frasiga och snabba frukostfrallor utan jäsning





35 min
Snabba brödet du gör i stekpanna





20 min
Choklad- och kolatårta





1 h 30 min
Så gör du goda lyxsemlan





20 min
Surdegsbröd – så lyckas du med bakningen
Skagencheesecake – en modern klassiker





40 min
Sticky drumsticks





45 min
Banancookies med choklad





20 min
Knaprig granola med kokos och pumpafrön





1 h
Knapriga sötpotatischips i mikron





10 min
Smashad potatis





1 h 30 min
Billig och mättande mat för en tunn plånbok
Torka, rosta och njut!
Så lyckas du med din gryta – Tareq Taylor bäst tips
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Tareq Taylors bästa kokböcker

Asiatisk nudelbowl





45 min

”Sloppy Joe” med pulled vego





45 min