Hummus toppad med nötter och persilja
Hummus toppad med nötter och persilja

Klassisk hummus

4,7 (3 röster)

Vegetarisk mat

Ett bra grundrecept på hummus. Du kan variera dig genom att toppa med olika örter, kryddor eller nötter som du gillar.

Tips! Spola kikärtorna i vatten och pilla bort skalet, det gör hummusen krämigare. Du kan också tillsätta en matsked turkisk yoghurt för en extra len röra.

Klassisk hummus

  • Ingredienser

  • 1 burk kikärter
  • 4 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 1 krm spiskummin
  • 2 msk citron
  • salt och peppar

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

LÄS VIDARE

Snabb hemgjord falafel med chimichurri

ÄMNEN I ARTIKELN

Vegetarisk mat

Recept

Tillbehör mat

MER OM GODARE

Ramadam – maten under fastemånaden

Allt du behöver veta om mat från Mellanöstern

Härlig blandning mellan guacamole och hummus

15 min

Tareq Taylors hummus

1 h 30 min

Fava med karamelliserad lök och kapris

1 h

En starkare hummus med morot – måste testas

1 h

Kokosgröt med nötter och färska bär

10 min

Macka med hummus, ägg och grönsaker

10 min

De gör ”Sveriges bästa falafel” – vi har testat

Hummus på gula ärtor med valnötter och korv

1 h 45 min

Tahini – så gör du den goda sesampastan

10 min

Nutellapizza med banan

15 min

Förnya färgen på din hummus med rödbeta

15 min

Mjuk pepparkaka med saffransfärskost

1 h 5 min

Hummus på svenska ärtor

45 min

Glutenfria fröknäcken med chia

1 h

Banana split – klassikerna alla älskar

10 min

Polkafudge – krispigt och gott

30 min

Sötpotatishummus – krämig och god

25 min

Toscabullar – riktigt lyxigt och gott

2 h

Sommarsallad till picknick och grillat

40 min

Yoghurtdessert med nötter och bär

20 min

Paj fylld med läckra nötter och len choklad

1 h

”Tips, kunskap och orimligt god mat”