Tofu poké bowl
Foto: Elvira Pihl
Tofu poké bowl

Heavenly tofu poké bowl

5 (6 röster)

Middagstips

Heavenly tofu poké bowl – Erik Videgårds recept på vegetarisk poké. – Poké lämpar sig väldigt bra att göra som vegansk eller vegetarisk. Om du vill kan du addera ett mjukkokt ägg eller lite majo, säger Erik. Byt ut majonnäsen mot växtbaserad så blir rätten vegansk.

Heavenly tofu poké bowl

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 huvuden romansallad, sköljda och rivna i bitar
  • 4 dl avokado/sojabönor/kikärter-mix
  • 500 g silkentofu, i 1 cm tärningar
  • 2 msk sesam/chili/vitlöksdressing , att blanda med tofun
  • sesam/chili/vitlöksdressing , efter smak
  • rivna rotsaker
  • macadamianötter
  • sjögräs, rostat
  • koriander, färsk
  • salladslök, fint skuren
  • Sesam/chili/vitlöksdressing

  • 50 g ingefära, finhackad
  • 50 g vitlök, finhackad
  • 350 g ljus soja
  • 100 g chingkiangvinäger
  • 100 g socker
  • 50 g chiliolja
  • 100 g sesamolja
  • 100 g inlagd chilibönpasta (toban djan)
  • Avokado/sojabönor/kikärter-mix

  • 2 avokado, mogna (urtagna och skurna i 1 cm kuber)
  • 150 g sojabönor, frysta och tinade (utan skal)
  • 150 g kikärtor, från burk (avrunna och väl sköljda)
  • 1 lime, saften
  • 1 tsk salt
  • Rivna rotsaker

  • rödbeta
  • morot
  • gulbeta
  • Srirachamajonnäs

  • 400 g majonnäs, hemgjord eller köpt
  • 100 g srirachasås

Gör så här

Av: Clara Öhrn

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK