Pad krapow är en snabblagad gryta med thailändska smaker.
Pad krapow är en snabblagad gryta med thailändska smaker.

Thailändsk färsgryta – pad krapow

Thailändsk färsgryta – en enkel vardagsräddare som går snabbt och enkelt att svänga ihop när tiden är knapp.
– Variera grönsakerna efter säsong och smak. Använd frysta eller färska grönsaker, och om du vill kan du dra ner på färsen och öka på grönsakerna, säger Zeina Mourtada.
Recept ur boken ”Middagskompassen” av matbloggaren Zeina Mourtada och kocken Paul Svensson.

Thailändsk färsgryta – pad krapow

  • Ingredienser

  • 1 gul lök, eller rödlök
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka thaibasilika, eller vanlig basilika
  • olja, att steka i
  • 400 g nötfärs
  • 1 salladslök, strimlad, till garnering
  • Sojasås

  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk chilipasta, eller mer. till exempel sambal oelek, kan ersättas med finhackad färsk eller torkad chili.
  • Servera till

  • kokt matvete

Gör så här

LÄS VIDARE