Pastagratäng med svartkål och vitlök
Här är Maria Zihammous hyllning till den ostiga amerikanska pastagratängen Mac’n’ cheese. Den här gratängen är snabbare och enklare med grädde, massor av god ost och krispig svartkål. Värmande och tillfredsställande mat för kalla dagar.
Recept av Maria Zihammou, ”Vego med 5 ingredienser” (Semic).
Pastagratäng med svartkål och vitlök
Ingredienser
- 400 g tortiglioni, eller annan kort sort, tex penne
- 200 g svartkål
- 3 dl grädde
- 150 g cheddarost, eller annan lagrad ost t ex prästost, grovriven
- 50 g parmesan, finriven
Basvaror
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 1 msk smör
- flingsalt
- svartpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Spagettigratäng med smörstekt vitkål





1 h
5 goda rätter att laga i ugnen
Diana Dontsovas röda linssoppa





30 min
Crispy chili beef





1 h
Five spice – tofu i grönt sällskap





25 min
Koka ris – så blir det helt perfekt
Soppa med jordärtskocka och trattkantareller.





30 min
Bakad potatis med krämig ost och rödkål





1 h 30 min
Supersnabb squashpanna med ricotta och bönor





20 min
9 goda recept med pumpa
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter

Libapizza med svartkål, zucchini och rosmarinolja





25 min
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Billig och mättande mat för en tunn plånbok
Vegobiffar – fem enkla recept
Turkisk kisir med kycklingspett och morotstzatziki





50 min
Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton
Kycklingfilé fylld med fetost och spenat





1 h
Köttbullar – rullade på ett kick med smarta kock-knepet





40 min
One pot vego-bolognese





30 min
Kyckling med fetaost och höstsvamp





1 h
Lasagne med pumpa och kantareller





1 h 15 min
Rendang – indonesisk biffcurry





2 h 20 min
Vegetarisk gimbap





45 min