Kolapaj med lingon
Kolapaj med lingon

Kolapaj med lingon – baka utan ugn

3,8 (206 röster)

Bakrecept

Kolapaj med lingon – Det här är en paj som man inte bakar utan bara kyler. Botten är härligt smulig och bryter av sötman i kolan med hjälp av det brynta smöret. Recept ur Jessica Frejs kokbok ”Jul hur lätt som helst”.

Kolapaj med lingon

Tips!

Karamelliserad kondenserad mjölk finns att köpa färdig, vill man göra själv köper man sötad kondenserad mjölk och kokar hela burken i en kastrull med vatten. Se till att burken är täckt med vatten hela tiden. Burken ska koka i 2 timmar. Låt den svalna innan du öppnar den.

Tillsätt vaniljglass innan du lägger på grädden för en extra dekadent avslutning på kvällen! Men tänk på att pajen är mäktig som den är, så det är framför allt ett tips för oss som kan konsten att njuta av sötsaker och aldrig skulle räkna kalorier.

  • Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 100 smör
  • flingsalt
  • 1 burkar kondenserad mjölk, karamelliserad
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 3 dl frysta lingon

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Jessica Frej – så fixar du julen utan stress

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Lingon

MER OM GODARE

Slät vetebulle – urbullen

1 h 20 min

Bullrecept för alla tillfällen

Jessica Frej – så fixar du julen utan stress

Toscapäron med vaniljsås utan vanilj

20 min

Färskostmoussetårta med jordgubbar

Madeleinekakor

Muffins – enkelt och snabbt recept

40 min

Marängtårta med chokladmousse och färska bär

2 h 10 min

Saffransrulltårta med apelsin­choklad­fyllning

30 min

Lakritskladdkaka med geléhallonfrosting

1 h

Moussetårta av hallon och choklad på brownie

Mormor Margits midsommartårta

Så fixar du snabbaste superfikan

Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt

Chokladtryffel med lakrits

15 min

Lingonsylt – gott och enkelt att göra själv

30 min

Matchapulver – 5 tips på vad du kan göra med matcha

Så lyckas du med långjäst bröd

Baka bröd med Fredrik Nylén

Änglamat med lingon och kardemummadrömmar

40 min

Lingon- och kardemummasill

10 min

Vegansk sill med lök och lingon

25 min

Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”

10 härliga recept på tårta för alla tillfällen