Colcannon
Colcannon

Colcannon – riktig comfort food

3,8 (22 röster)

Middagstips

Colcannon – Irländsk kål-och potatismos som gärna kan ätas som en sidorätt, men fungerar lika bra som huvudrätt, gärna med lite stekt svamp till. Recept ur Värmande vego av Karoline Jönsson.

Colcannon

  • Ingredienser

  • 1 kg potatis, mjölig
  • 75 g margarin, mjölkfritt + till stekning samt smörgömma
  • 1.5 dl havremjölk
  • 4 dl purjolök, hackad
  • 1 l vitkål, hackad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Vitkålssallad med grönmögelost och valnötter

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Vegetarisk mat

Vegansk mat

MER OM GODARE

Laga middag med max fem ingredienser

Så tar du vara på resterna – goda recept

Sardinsk fänkåls- och kikärtssoppa

45 min

Koreansk pannkaka

Sötpotatissoppa med bacon

30 min

Grillad flankstek med kryddsmör

45 min

Tacosoppa med kyckling och nachos

40 min

Sjömansbiff med två typer av öl

1 h 30 min

Mustig köttfärsgryta

40 min

Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning

Radjama från Kashmir

40 min

Gös – så steker du den goda fisken

20 min

Ugnsbakad lax med tomatbulgur

35 min

Citrusdoftande sås till laxen

20 min

Toppa lammkotletterna med myntapesto

1 h 30 min

Laxgryta med pasta

30 min

Kantarellpaj med västerbottensost

1 h 30 min

Ostfylld fläskrullad med stekta äpplen

45 min

Kycklinggryta med soltorkade tomater

45 min

Ugnsstekt falukorv med potatismos

35 min

Tareq Taylors potatissallad med mycket persilja

30 min

Kycklingburgare med thailändska smaker

30 min

Banh mi fries

20 min

Laksa – ljuvligt god nudelsoppa

35 min