Focaccia

Foto: Ulrika Pousette

Focaccia – med körbärstomater och oliver

4,3 (42 röster)

Tilltugg och snacks

Focaccia – ett mjukt, lätt och luftigt bröd, perfekt till buffé eller charkbrickan. Recept ur Johanna Westmans nya bakbok ”Cookie rookie”.

Du behöver en bunke, träslev, måttsats, litermått, plastfolie, långpanna, kavel, pensel, bakduk och skärbräda.

Focaccia

  • Ingredienser

  • 0.5 paket jäst, 25 g
  • 6 dl vatten, fingervarmt
  • 2 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 14 dl vetemjöl
  • 2 dl olivolja
  • 15 körsbärstomater
  • 15 oliver, svarta
  • 1 tsk rosmarin, torkad (eller 1 knippa färsk)
  • 0.5 msk flingsalt
  • msk olivolja

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Johanna Westmans bästa baktips

ÄMNEN I ARTIKELN

Tilltugg och snacks

Recept

Bakning

Tillbehör mat

Bröd recept

Italiensk mat

MER OM GODARE

Baba ganoush – så gör du den goda dippen av aubergine

1 h 10 min

Auberginedipp och kaviardipp från Kreta

Popcorn i kastrull – knepen som gör dem extra goda

10 min