Kryddpepparstekt seitan med friterad brysselkål
Om du inte testat vare sig seitan eller friterad brysselkål förut så har du något att se fram emot.
En garanterad hit på julbordet. Recept av matbloggaren Gustav ”Jävligt gott” Johansson.
- Receptet passar bra som 6-8 portioner på ett buffébord eller 4 portioner som huvudrätt.
Ingredienser
- 400 g seitan, eller fast tofu
- 1 msk mald kryddpeppar
- 2 klyfta vitlök
- 1 kg brysselkål, färsk
- 0.5 rödlök
- 2 msk persilja, finhackad
- 2 msk rapsolja, till fritering och stekning
- salt och peppar
Marinad
- 3 msk skånsk senap, grovkornig
- 1 vitlöksklyfta
- 0.5 msk socker
- 1 msk äppelcidervinäger
- 0.5 dl apelsinjuice, färskpressad
- 1 msk japansk sojasås
- 2 msk rapsolja
- salt
- vitpeppar, rikligt
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Apelsindressad brysselkål
20 min
Friterade munkar – magiskt goda
1 h
Brysselkålskimchi
2 h
Krossade brysselkål med rosmarin och salsiccia





45 min

Saffransquinoa





30 min
Enkla knepet för att fritera hemma
Friterad camembert med frasigt chipstäcke





15 min

Tångtacos
50 min
Schnitzel på formbar vegofärs
45 min
Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost
Mild curry med lökpakora





40 min
Krispig kyckling teriyaki med ris





45 min
Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt
Se våra mest gillade recept
Friterad pizzadeg med nutella
15 min
Krispig potatis med gremolata och smetana
45 min
Smarriga lökringar med överraskning i
Vårrullar med nutella och banan





50 min
Så gör du chili cheese med rispapper





20 min
Krispiga pastasnacks





30 min
Het apelsinsallad med panerad fetaost





35 min

Fish tacos med asiatiska smaker





45 min
Fixa fest med små rätter
Halstrad råbiff med tunna pommes frites





1 h