Felet som alla gör med tomatpuré

Markiz visar knepet för att få fram sötman

Av: 

Elisa Amorelli

Markiz Tainton – matkreatör

Det krävs inte mycket för att tomatpuré ska få fram extra mustiga, tomatiga och söta smaker.

Med kocken Markiz Taintons enkla knep kommer du aldrig hälla tomatpurén rätt ner i grytan igen.

Tomatpuré går att använda till så mycket gott. I pastasåser, lasagne, grytor, gratänger – ja i stort sett allt som behöver lite extra balans och smak.

Men felet många gör är att ta tomatpurén direkt ur burken eller tuben och hälla ner den rätt i grytan. Då får den en ganska skarp smak som inte helt kommer till sin rätt.

– Om du i stället fräser den i lite olja så karamelliseras sockret och du får fram den här söta smaken, säger kocken och Godare-profilen Markiz Tainton.

I klippet visar hon exakt hur du ska göra för att få aromerna att öppna upp sig – och låta smakerna ta plats.

– Ni kommer inte att ångra er. Det kan till och med vara så att ni kan hoppa över de krossade tomaterna, säger hon i klippet.

.

Följ Godare på Instagram klicka här

Publisert:

LÄS VIDARE

Få potatisen att smaka som färskpotatis – hela året

ÄMNEN I ARTIKELN

Markiz Tainton – matkreatör

Olja

Recept

MER OM GODARE

Så får du perfekt couscous som Markiz

Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost

Chiliolja som förhöjer smaken på allt

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Wow-knepet som ger extra smak på vegofärs

20 min

Tareq Taylors knivskola: Slipa snabb och enkelt

”Jag vill göra julen magisk”

9 goda recept med pumpa

Knepet med färsen för den bästa hamburgaren

45 min

Se våra mest gillade recept

Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter

Hängmörat kött – så påverkar det smaken

Koka ris – så blir det helt perfekt

Tre saker att tänka på när du väljer kött

Chatta med vinexperten om helgens drycker

Därför ska du välja marmorerat kött

Nötkött – så tillagas det på bästa sätt

Dante Zia bjuder på hållbar vardagsmat

Teriyakisås på bara fyra ingredienser

Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt

10 goda pastarecept du kan laga

Kockens guide till rätt köttfärs

Alexandras tacowrap har setts av miljoner

Lyxa till maten med smörslungad potatis