Majrova med brynt smör
Majrovor går att äta både rå och tillagad, här serveras den ugnsbakad med brynt smör, gröna ärtor, dill och hyvlad parmesan.
Recept hur Jessica Frejs kokbok ”Jessicas vegomiddagar - hur lätt som helst”.
- Tips! Du kan ersätta majrovor med jordärtskocka och byta ut parmesan mot getost om du föredrar det.
Majrova med brynt smör
Ingredienser
- 800 g majrovor
- 8 vitlöksklyftor
- 1 klick smör
- salt
- 100 g smör , att bryna
- 200 g gröna ärtor
- 1 dl hackad dill
- 1 citron, saft och zest
- 65 g babyspenat
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Sommargryta med milda smaker





25 min
Kikärtspannkakor – gott och enkelt
30 min
Kyckling med krämiga dragonbönor
30 min
Potatismos med brynt smör





30 min
Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt
Tortillapizza med champinjoner och ost





15 min
Pumpaplåt med chorizo
40 min
Stekt fläsk med löksås





20 min

Lyxa till maten med smörslungad potatis
Laxpudding med smält smör och pepparrot





55 min
5 goda rätter att laga i ugnen
Lagrad matjessill med nykokta betor och brynt smör
1 h
Lättbakad hallongrottkladdkaka
30 min
Sotad sparris med kryddig smetana, brynt smör och ägg





25 min
Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost





1 h 10 min
Årets glassnyheter 2022
Äntligen dags för julens bästa fest – restfesten

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet
Saffranskladdkaka med lingon och grädde





40 min
Kycklingwok med cashew och koriander





30 min
Sidfläsk med potatis- och fänkålslåda





2 h 20 min
Torsk med himmelsk sås – endast 3 ingredienser





55 min
Världens godaste vegetariska lasagne





1 h
Broccolisoppa – barnens nyttiga favoritsoppa





25 min