Citronpaj i portionsform

Av Godare

(10)

Vad tycker du?

Citronpaj i portionsform

Citronpaj i portionsform – eller crostata di limone som den heter på italienska – är den perfekta citronpajen som hyllar det bästa av den syrliga frukten. Mascarponen skapar en perfekt balans mellan sött och syrligt och blir snabbt en favorit hos många.

Citronpaj i portionsform

Ingredienser

Pajeg

  • 3,5 dlmjöl
  • 150 gSmör
  • 1 mskströsocker
  • 1 krmSalt
  • 2 äggulor
  • 2 mskmjölk

Fyllning

  • 1,25 dlPressad citronsaft
  • 2 Citroner, finrivet skal
  • 1,25 dlströsocker
  • 2 ägg
  • 3 äggulor
  • 200 gMascarpone
  • 1 mskSolrosolja, (eller majsolja) till pensling
  • 1,5 mskflorsocker, för att pudra över

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Citronpaj i portionsform