Dillkött – så lyckas du med smakerna
Dillkött med en underbar sås av finhackad dill, grädde och smakrika rotfrukter. Servera det möra kalvköttet tillsammans med kokt potatis.
Recept ur Tareq Taylors kokbok ”Favoriter”.
Dillkött
Ingredienser
- 1 kg kalvbog
- 2 l vatten
- 1 lök, gul
- 2 morötter
- 100 g palsternacka
- 100 g rotselleri
- 5 lagerblad
- 10 kryddpepparkorn
- 10 svartpepparkorn
- 1 tsk salt
- vispgrädde
- 2 tsk ättiksprit 12%
- 2 tsk strösocker
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 dl dill, skuren
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Oxrullader med gräddsås och pressgurka





1 h
Choucroute





2 h 20 min
Sidfläsk med potatis- och fänkålslåda





2 h 20 min
Maklobi – Så lagar du Tareq Taylors goda recept





2 h 25 min
Varma mackor i tre varianter





20 min
Köttbullar – rullade på ett kick med smarta kock-knepet





40 min
Fylld falukorv i ugn – två goda recept





1 h
Bruna bönor – bjud på klassisk husmanskost





1 h
Tareq Taylor: Det här är mina favoritrecept
Vegetarisk gryta – sex smakrika recept
Bakad potatis med läckra fyllningar





1 h
5 goda rätter att laga i ugnen
Billig och mättande mat för en tunn plånbok
Tareq Taylors gräddiga pasta med kyckling





30 min
Nachos med ost, avokado och majs





15 min
Laxpudding med smält smör och pepparrot





55 min
Chili sin carne – Tareqs kryddiga böngryta





1 h 15 min
Indiska frasiga potatisbullar med grön chutney





35 min
Fiskfärsburgare med rödlök och guacamole





35 min
Hoch el hellow – campingpizza i stekpanna





40 min
Caesarsallad på Tareq Taylors vis





40 min
Kålpudding à la Tareq Taylor





1 h 30 min
Bouillabaisse med rouille





1 h
Tareq Taylors goda chicken nuggets





1 h