Foto: Peter Kroon

Dillkött – så lyckas du med smakerna

4 (90 röster)

Dillkött – Vårt sätt att använda oss av ättika och socker i matlagningen är karakteristiskt för just svensk husmanskost vilket är tydligt i klassiker som bruna bönor, inlagd sill, pressgurka, isterband och, som här, dillkött. Recept ur Tareq Taylors kokbok Favoriter.

Dillkött

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg kalvbog
  • 2 l vatten
  • 1 lök, gul
  • 2 morötter
  • 100 g palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 5 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk ättiksprit 12%
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 dl dill, skuren

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK