Gazpacho med halloumi och dukkah.
Foto: iStockphoto
Gazpacho med halloumi och dukkah.

Gazpacho med halloumi och dukkah

4,8 (4 röster)

Det här är den ultimata sommarrätten.
Passar lika bra som förrätt, varmrätt eller som en svalkande lunch.
Den stekta halloumin och dukkah gör rätten matigare och tillför härligt crunch.

Gazpacho med halloumi och dukkah

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 100 g tomater
  • 2 vitlöksklyfta
  • 0.5 paprika
  • 1.5 selleristjälk
  • 3 vårlök
  • 0.5 gurka
  • 5 dl tomatjuice
  • 2 msk citronjuice
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk tabasco
  • salt och peppar
  • Egyptisk kryddblandning - Dukkah

  • 2 dl hasselnötter, skalade
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl sesamfrön, oskalade
  • 2 msk korianderfrön, hela
  • 0.8 msk spiskummin, malen
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Till servering

  • 150 g halloumi
  • olivolja

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK