Halloumirårakor
Halloumirårakor

Halloumirårakor med klassiska tillbehör

3,8 (6 röster)

Medelhavsmat

Testa att riva ner halloumi i rårakorna – det blir fantastiskt gott.
Osten gör att rårakorna får krispigare konsistens och mer sälta.
Servera gärna med klassiska tillbehör, som till exempel löjrom, rödlök och gräddfil.

Halloumirårakor med klassiska tillbehör

  • Ingredienser

  • 150 g halloumi
  • 200 g potatis
  • salt och peppar
  • smör och olja, till stekning
  • Till servering

  • 2 dl gräddfil 12%
  • 100 g löjrom
  • 0.5 rödlök, hackad

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

ANNONS EXTERN LÄNK

Har du provat halloumirårakor förut? Handla allt du behöver här!

Matspar

LÄS VIDARE

Halloumiburgare – härligt saftig och grön

ÄMNEN I ARTIKELN

Medelhavsmat

Huvudrätter

Halloumirecept

Recept

MER OM GODARE

Morotssallad

30 min

Marinerad paprika

55 min

Örtsallad från medelhavet

1 h 30 min

Tzatziki – klassiskt recept

40 min

Bjud vänner och familj på bästa medelhavsbuffén

Rösti – Schweizisk raggmunk

30 min

Halloumiskolan – världens godaste halloumipizza

25 min

Bästa halloumiburgaren

30 min

Gazpacho med halloumi och dukkah

30 min

Halloumipanna med sparris och sötpotatis

45 min

Basilikafrittata med halloumi och tomat

40 min

Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm

1 h

Halloumi fries med hummus och jordnötsdip

40 min

Italiensk bönsallad – vego till buffén

15 min

Skaldjurssallad – med chili och citron

25 min

Frittata med rucola

55 min

Duka upp en smakrik italiensk buffé

Fava med karamelliserad lök och kapris

1 h

Grillspett med halloumi, chili och mynta

20 min

Halloumisallad med vita persikor och hasselnötter

20 min

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost

1 h 30 min

Souvlaki med kyckling

45 min

Yoghurtdessert med nötter och bär

20 min

Grekisk mannagrynskaka

1 h 30 min