Pasta cacio e pepe

Foto: Thinkstock

Pasta cacio e pepe

3,5 (584 röster)

Middagstips

– En av mina favoritpastor är väldigt enkel. Det är bara pasta, svartpeppar, smör och riven parmesan. Du kan ju ha i vitlök och lök också – om du vill. Men du måste stänga av allt annat – i huvudet, alltså – när du gör såsen. Den ska bli krämig och du måste vara med och känna efter, säger kocken Stefan Eriksson på Restauranglabbet.

– Lägg lite tid på att koka pasta perfekt. Börja med att läsa på paketet och koka pastan så länge som det står men dra bort en minut. Sedan får du prova och analysera, lära dig när den är klar. Och här i Sverige har vi ju missuppfattat grundidén och låter pastan rinna av i durkslag. Tricket är ju att den ska koka den där sista minuten i pastasåsen med lite av kokvattnet så att det blir så där josigt och gott.

Pasta cacio e pepe

  • Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • 175 g parmesanost, pecorino eller annan smakrik hårdost
  • 4 msk smör
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Till shoppen

LÄS VIDARE

Gör klimatmat till vårdhjältarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Här är ”Tiktok-pastans” krämiga utmanare

40 min

Sugo suqaar – somalisk köttgryta

1 h

Kycklingfilé – i smakrik tomatsås

35 min