Lättlagade och lite lyxiga tapas
Dags att duka upp för en riktig tapasfest.
Här bjuder matkreatören Markiz Tainton på två favoriter: Biffsashimi med granatäppelvinäger och räkor med chimichurri-topping.
Biffsashimi och räkor med chimichurri-topping
Biffsashimi med. granatäppelvinäger toppad crumble på mandlar
- 400 g ryggbiff
- 2 msk olivolja
- flingsalt
- svartpeppar
- 1 knippe koriander
- 1 knippe mynta
- 1 granatäpple, kärnorna
- mandlar
Dressing
- 2 dl granatäppelsirap
- 2 msk citronjuice
- 2 msk tahini
- 1 msk olivolja
- flingsalt
- peppar
Servera med
- mandlar
Marinad
- 6 msk olivolja
- 1 citron, rivet skal + saft
- 2 msk sumak
- 5 vitlöksklyftor, stora, skivade
- 1 knippe koriander, finhackad
- flingsalt
- peppar
- 800 g kungsräkor
Chimichurri
- 1 dl persilja, hackad
- 3 vitlöksklyftor
- 2 tsk chiliflakes
- 1 msk limesaft
- 1 dl olivolja
- 0.5 dl citronjuice
- 1 röd paprika
- 3 tomater, medelstora
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk

Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Läs chatten om helgens godaste grillmat med Markiz Tainton

Därför ska du aldrig riva vitlök

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar
Markiz magiska topping på lasagne
Krämig lasagne med aubergine





1 h 30 min
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Välkommen till tv-kanalen Godare
Undvik missen – det är så här du ska marinera





20 min
Den enda dressingen som du behöver i köket





30 min
Vanliga missen många gör när de steker
Läs chatten med Markiz om helgens godaste rätter
Flankstek med ugnsbakad blomkål





1 h 15 min
Melonslush med lime och mynta





10 min
Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton
Tricket som tar grillad sparris till nya höjder





25 min
Världens godaste röra med aubergine-tricket





40 min
Så får du perfekt couscous som Markiz
Kryddmixen som gör grillrätter godare





10 min
Bordssalt – så gör du livets salt





5 min
Mustig fiskgryta med marockanska smaker





45 min