Markiz Tainton: Lättlagade och lite lyxiga tapas

3,4 (5 röster)

Godare

Äntligen lön, äntligen helg! Dags att duka upp för en riktig tapasfest.

Här bjuder matkreatören Markiz Tainton på två favoriter: Biffsashimi och räkor med ”chimichurri”.

– När jag var med i Sveriges mästerkock fick jag oftast höra att ”du hackar för grovt, det finns liksom ingen finess”, men det skiter jag i, för jag gillar när det är lite ojämnt, säger hon och ler.

Biffsashimi och räkor med ”chimichurri-topping”

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Biffsashimi med. granatäppelvinäger toppad crumble på mandlar

  • 400 g ryggbiff
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe mynta
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 1 dl mandlar
  • Dressing

  • 2 dl granatäppelsirap
  • 2 msk citronjuice
  • 2 msk tahini
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • peppar
  • Servera med

  • 1 dl mandlar
  • Kungsräkor toppade med chimichurri med smak av sumak

  • Marinad

  • 6 msk olivolja
  • 1 citron, rivet skal + saft
  • 2 msk sumak
  • 5 vitlöksklyftor, stora, skivade
  • 1 knippe koriander, finhackad
  • flingsalt
  • peppar
  • 800 g kungsräkor
  • Chimichurri

  • 1 dl persilja, hackad
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 msk limesaft
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl citronjuice
  • 1 röd paprika
  • 3 tomater, medelstora

Gör så här

Foto: GODARE

MER OM GODARE