Markiz Tainton: Lättlagade och lite lyxiga tapas
3,4 (5 röster)
Godare
Äntligen lön, äntligen helg! Dags att duka upp för en riktig tapasfest.
Här bjuder matkreatören Markiz Tainton på två favoriter: Biffsashimi och räkor med ”chimichurri”.
– När jag var med i Sveriges mästerkock fick jag oftast höra att ”du hackar för grovt, det finns liksom ingen finess”, men det skiter jag i, för jag gillar när det är lite ojämnt, säger hon och ler.
Biffsashimi och räkor med ”chimichurri-topping”
Ingredienser
Biffsashimi med. granatäppelvinäger toppad crumble på mandlar
- 400 g ryggbiff
- 2 msk olivolja
- flingsalt
- svartpeppar
- 1 knippe koriander
- 1 knippe mynta
- 1 granatäpple, kärnorna
- 1 dl mandlar
Dressing
- 2 dl granatäppelsirap
- 2 msk citronjuice
- 2 msk tahini
- 1 msk olivolja
- flingsalt
- peppar
Servera med
- 1 dl mandlar
Kungsräkor toppade med chimichurri med smak av sumak
Marinad
- 6 msk olivolja
- 1 citron, rivet skal + saft
- 2 msk sumak
- 5 vitlöksklyftor, stora, skivade
- 1 knippe koriander, finhackad
- flingsalt
- peppar
- 800 g kungsräkor
Chimichurri
- 1 dl persilja, hackad
- 3 vitlöksklyftor
- 2 tsk chiliflakes
- 1 msk limesaft
- 1 dl olivolja
- 0.5 dl citronjuice
- 1 röd paprika
- 3 tomater, medelstora
Gör så här
Foto: GODARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Vanliga missen många gör när de steker
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Mandelröra med ricotta och mynta
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Därför ska du aldrig riva vitlök
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min
Ärtröra med smak av basilika
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter
1 h 30 min
Här är Markiz härliga matresa
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Flankstek med ugnsbakad blomkål
1 h 15 min
Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten
Markiz goda kyckling
35 min
Superenkel middag: Laga allt i en gryta
1 h 10 min
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Vanliga missen många gör när de steker
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Mandelröra med ricotta och mynta
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Därför ska du aldrig riva vitlök
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min
Ärtröra med smak av basilika
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter
1 h 30 min
Här är Markiz härliga matresa
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Flankstek med ugnsbakad blomkål
1 h 15 min
Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten
Markiz goda kyckling
35 min
Superenkel middag: Laga allt i en gryta
1 h 10 min