Julklappar till köket - 9 tips att ge bort i julklapp

För både hemmakockar och proffs

Publicerad:
Uppdaterad:

Kommersiell text (läs mer här)

Letar du den perfekta klappen? Köksprylar är ofta ett säkert kort.

Här är 9 tips på klappar till både matfantasten och tonåringen som snart ska flytta hemifrån.

Gjutjärnsgryta

Foto: LE CREUSET

Denna gryta från Le Creuset har varit en oumbärlig klassiker i många kök över hela världen i nästan ett sekel. Passar perfekt för grytor, stekar, soppor och bakverk. En bra julklapp som praktiskt taget håller en livstid.

Handla grytan i julklapp här.

Laddar ...

Blender

Foto: Blendtec

Kraftfull och professionell blender i modern design som passar för hemmabruk. Tio olika hastigheter, en pulsfunktion och sex förinställda program så att du enkelt kan göra såser, röror, drinkar, smoothies, glass, sorbet, juicer och soppor.

Välj färg och handla enkelt här.

Laddar ...

Stekpanna

Foto: Scanpan

En liten behändig stekpanna med non-stick-beläggning vilket gör pannan både lätt att steka i och att rengöra. Passar för känsliga råvaror, när du vill ha en fettsnål tillagningsmetod eller lagar rätter med mycket vätska. Stekpannan har grov textur som påminner om en gjutjärnspanna och funkar för användning på alla värmekällor, inklusive induktion.

Handla som julklapp här nedan.

Laddar ...

Fler tips på bra julklappar till köket? Kolla in Bagaren och Kocken här! [Extern länk]

Glas

Foto: Nordic Nest

Glasen i serien Karlevi från Scandi Living har en mjukt, rundad kupa som passar till både klassiskt och modernt porslin. Välj mellan rödvinsglas, ölglas, vitvinslas, champagneglas och dricksglas eller kombinera flera ur serien.

Handla här till kampanjpris.

Laddar ...

Vinställ och vinglashållare

Foto: Born in Sweden

Skapa ett personligt vinställ med moduler som antingen kan stå fritt eller monteras under en hylla eller på en vägg med monteringsplattor. Varje rad monterade moduler skapar en halv rad under och över vilket innebär att till exempel 9 moduler ger plats för 15 flaskor. Montera även vinglashållare under modulerna för fulländad vinförvaring i köket.

Välj färg och modell och handla här nedan.

Laddar ...

Knivset

Foto: GLOBAL

Ett vasst knivset bestående av en santokukniv och en liten allkniv. Santoku är en japansk knivmodell som har många likheter med en klassisk kockkniv. Använd kniven till att skära, hacka och tärna de allra flesta råvaror. Allkniven är bättre lämpad för finstilt arbete, till exempel att hacka lök, chili, örter och mindre frukter.

Handla till kampanjpris här nedan.

Laddar ...

Köp porslin, köksmaskiner och andra fina julklappar hos Cervera. [Extern länk]

Kokböcker

Foto: Bonnier

Det bästa med kokböcker är att det finns något för alla. Utmanande och inspirerande recept för den som älskar spännande råvaror och snabba, enkla recept för den som vill äta gott på smarta sätt.

Handla några av årets mest populära kokböcker här nedan.

Laddar ...

Plastbantarkit

Foto: REFO

Små dukar av återbrukat tyg, impregnerade med bivax blir ett klimatsmart och hållbart alternativ till plastpåsar och plastfolie hemma i köket. Funkar även för matförvarning på resan. Alla textilier är återvunna och finns i olika färger och storlekar för olika sorters livsmedel.

Handla startpaketet eller beställ miljövänliga kaffefilter i tyg här nedan.

Laddar ...

Stormkök

Foto: Criseq

Alla matlagare behöver årets julklapp - stormköket! Detta är en serie som innehåller de något mindre kärlen som lämpar sig för 1-2 personer. Två kokkärl på 1 liter, en stekpanna och en spritbrännare följer med.

Välj storlek på ditt stormkök och handla här nedan.

Laddar ...

Julklappstips i alla prisklasser finns hos KitchenTime - handla här. [Extern länk]

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM GODARE