Citrusbakad harissalax

Av Elisa Amorelli

(0)

Vad tycker du?

Citrusbakad harissalax

Det här är en rödgyllene rätt som är både festlig och enkel, med härlig syra från den nordafrikanska chilipastan harissa.

Recept ur boken ”Vinter hos Wood” av Sofia Wood.

Citrusbakad harissalax ur boken ”Vinter hos Wood”.

Ingredienser

  • 900 glax, en ja?mntjock mittbit utan skinn
  • 1 stApelsin, skivad
  • 0,5 citron, skivad

Marinad

  • 3 mskHarissa
  • 1 stApelsin, zest och saft
  • 0,5 stCitron, zest och saft
  • 1 bitingefära, riven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1,5 dlOlivolja

Till servering

  • 2 Vårlökar, skivade
  • 1 mskKoriander, hackad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Citrusbakad harissalax

Elisa Amorelli

Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier. I vår går Elisa på en vinkurs i Rom. Genom flera personliga texter får läsarna följa med och lära allt från början: hur man skålar, smakar och njuter av vin som en riktig italienare.

Ämnen