Glutenfria snabba muffins till frukost
Muffins med havre och durra
Varför inte överraska med muffins till frukost?
Med bakpulver i stället för jäst går de här muffinsen dessutom snabbt att baka.
En portion räcker till cirka 30 muffins.
Frukostmuffins med havre och durra
Ingredienser
- 1 förpackning kokta vita bönor, à 380 g (avrunnen vikt ca 230 g)
- 6 dl filmjölk
- 4 dl havregryn
- 2 dl durramjöl
- 4 msk fiberhusk
- 4 tsk bakpulver
- 2 tsk salt
- 100 g smör, kallt
- havregryn, att strö över
Gör så här
Recept ur boken ”Baka med bönor” av Lina Wallentinson och Lennart Weibull (foto) Bonnier fakta.
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Bönor i bröd – gott och glutenfritt
Focaccia med rosmarin och oliver





3 h
Godaste frukosten utan laktos och gluten
Amerikanska plättar med bär





25 min
Glutenfria pannkakor





15 min
Äggmuffins med olika fyllningar





20 min
Kokosgröt med nötter och färska bär





10 min
Rödbetspaj på kikärtor, fetaost och rosmarin





2 h
Blomkålspizza – god och glutenfri





30 min
Frukt i form av Mandelmann





45 min
Expertens bästa tips på glutenfria öl
Muffins – enkelt och snabbt recept





40 min
Matiga muffins med feta och soltorkade tomater





45 min
Blåbärsmuffins – lättbakade favoriter





40 min
Rödavinbärsmuffins med choklad





30 min
Citronmuffins – snabbt och lätt att baka





30 min
Glutenfria aprikos- och valnötsfrallor





30 min
Svartvinbärsmuffins – snabbt och enkelt att baka





35 min
Muffins med bacon och ost





30 min
Pepparkaksmuffins – sockersöta godingar





30 min
Äppelmuffins – enkelt receptet till go’fikat





40 min
Fluffiga äggmuffins





30 min
Hallonmuffins med vit choklad





30 min
Havrebollar – ljusa och med smak av vanilj





20 min