Mjuk pepparkaka med glasyr och granatäppelkärnor
En pepparkaka behöver inte nödvändigtvis vara platt och spröd, den kan också vara hög, mjuk och saftig. Toppad med florsockerglasyr, granatäppelkärnor och lite gröna inslag blir en mjuk pepparkaka snabbt huvudpunkten på kakfatet. Om du hoppar över glasyren kan du servera den mjuka pepparkakan i tunna skivor med grönmögelost och kanske lite portvinskokta russin. Härlig mysfika som passar perfekt till glöggen!
Ingredienser
- 3 ägg, medelstora
- 150 gSocker
- 175 gfarinsocker
- 200 gsmör, smält och avsvalnat
- 0,5 dlmörk sirap
- 1,5 dlgräddfil, eller grädde eller kefir eller mjölk
- 350 gVetemjöl
- 1 tskBakpulver
- 1 tskVaniljsocker
- 2 tskKanel
- 1 tskmald ingefära
- 1 tskKardemumma
- 1 tskkryddnejlika, mald
- 0,25 tskmalen peppar
- smör, att smörja formen med
Topping
- Florsocker
- vatten
- granatäppelkärnor
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Lise Finckenhagen
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.
Visa 940 recept