Succébloggaren: ”Är en favorit...”

Uppdaterad 2019-07-10 | Publicerad 2016-02-03

Driver Nordens största mat- och bakblogg – så lyckas Jenny med vardagsmaten

Jenny Warsén är fyrabarnsmamman som driver Nordens största mat- och bakblogg.

Här avslöjar hon sina knep för att slippa hamna i ”falukorvsfällan”.

– Mitt bästa tips är planering, jag tycker att veckomatsedel och veckohandling är A och O, säger hon.

35-åriga Jenny Warsén gör succé med sin inspirerande mat- och bakblogg; Jennys matblogg.

En blogg som på bara några år växt till Nordens största mat- och bakblogg. Varje dag delar Jenny med sig smaskiga bakverk och läckra maträtter som ofta hyllas av läsarna.

Planera maten varje vecka

Precis som många andra vet Jenny hur det är att försöka få ihop vardagen med mat, jobb och barn och hon har några enkla tips för dem som vill komma bort från att bara laga ”snabbmat”.

–  För att slippa hamna i korv- och makaronerträsket är mitt bästa tips planering, jag tycker att veckomatsedel och veckohandling är A och O, säger hon.

Hamnar du och din familj aldrig där?

– Eftersom jag arbetar med mat och oftast planerar våra middagar i god tid, så äter vi sällan just korv och makaroner.  Men visst händer det ibland när vi har stressiga dagar när alla ska iväg på träningar, föräldrarmöten och utvecklingssamtal, säger hon.

Om du får välja ett favoritrecept när det gäller enkel och god vardagsmat? Vilket blir det?

– Vi äter mycket fisk, och gärna smidiga gratänger. Min laxgratäng är en favorit. Men även kycklingkebab. Barnen äter det mesta, men deras favorit är hemlagade köttbullar med mos eller spagetti och köttfärsås.

Här under hittar du Jennys två recept; laxgratäng samt kycklingkebab. Laxgratängen går bra att servera med potatis eller ris.

Jennys favoriter – goda och enkla vardagsrätter

Galet god laxgratäng

Det här behöver du till 3 personer:

3 portionsbitar lax

2 dl creme fraiche

1  dl vispgrädde

rivet skal av en citron

1-2 msk pressad citronsaft

1 msk hackad dill

1 msk hummerfond

1 nypa salt

1 dl finriven lagrad ost

Garnering: räkor, citron och hackad dill

  Så här gör du:

Ställ ugnen på 220 grader.

Lägg de tinade filéerna i en ugnsfast form. Vispa ihop crème fraîche, grädde, citron, dill, fond & salt. Vispa klumpfritt och häll över fisken.

Riv över ost och gratinera i 20-25 minuter eller tills osten har fin färg och fisken är klar.

Strö över räkor, citron och dill och servera genast.

  Kycklingkebab

Det här behöver du till 4-5 portioner

1 kilo kycklingfile

1/2 dl rapsolja + 1 msk saft av pressad citron

Pommes frites

  Tillbehör:

isbergssallad, gurka, rödlök, tomat och fetaost.

  Kryddningen :

2 msk spiskummin

1 msk vitlökspulver

3 msk chilipulver

1 msk paprikapulver

2 tsk torkad oregano

3 tsk torkad timjan

1 kryddmått med kanel

(blanda alla kryddor och förvara i en burk med lock.)

  Kebabsås:

2 1/2 dl creme fraiche

3 msk majonäs

2 msk chilisås

1-2 tsk italiensk salladskrydda

1/2 tsk paprikapulver

1 presssad vitlök

dofta över cayennepeppar

  Så här gör du:

Strimla kycklingen tunt tunt. (Det är lättare att jobba med halfrysen kycklingfile.)

Lägg i en skål och vänd ner rapsolja och citronsaft.

Krydda med valfri mängd kebabkrydda (Cirka 3- 4 msk ) och blanda om med kycklingen. Ställ in i kylskåpet ett par timmar.

Rör under tiden ihop ingredienserna till kebabsåsen och ställ kallt fram till servering.

Värm på pommes frites, stek kyckling-kebaben med lite salt. Vill du ha mer kryddig kebab kan du krydda under stekningen. Servera med krispig sallad och sås.

Källa: Jennysmatblogg.nu

Följ ämnen i artikeln