Blåbärsglass får en härligt lila färg.
Blåbärsglass får en härligt lila färg.

Blåbärsglass – med massor av blåbär

4 (319 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Blåbärsglass – En god bärglass ska smaka mycket bär! Annars får det vara. Byt ut bären mot andra om du vill. Recept ur Camilla Hamids bok Godare glass.

Tid i frysen tillkommer med cirka 6 timmar.

Blåbärsglass

  • Ingredienser

  • 8 dl blåbär, färska eller frysta
  • 1 citron, pressade saften
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vispgrädde

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Godare glass, utan glassmaskin

Bonnier Fakta

Godare glass, utan glassmaskin

177,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Godare glass med Camilla Hamid

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Efterrätt

Blåbär

Glass

MER OM GODARE

Hallontarte – vaniljfyllning och syrliga hallon

2 h

Isglass med två olika smaker

20 min

Matchaglass – läckert grön och svalkande

20 min

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

1 h 15 min

Rårörd vaniljsås – så gott och enkelt att vispa ihop

10 min

Grillade päron med karamelliserade valnötter

30 min

Hallonsorbet – med smak av äkta hallon

1 h 10 min

Toscapäron med vaniljsås utan vanilj

20 min

Affogato – enkel kaffedessert på italienska

15 min

Chokladfudge med mandel och blåbär

20 min

Pot de crème med inlagda bär

1 h 15 min

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

3 h 20 min

Godare glass med Camilla Hamid

Får jag inte dessert blir jag arg!

Piña Colada-paj

50 min

Vegansk pavlova med basilika och bär

4 h 15 min

Varma päron med ost

20 min

Rabarberkräm – en älskad klassiker

20 min

Panacotta med vit choklad och färsk mango

30 min

Kolapaj med marängtopp

1 h 30 min

Flan de huevo

1 h

Äggtoddy – krämigt god och söt dessert

10 min

Chokladmousse med saltad mandelgrädde

10 min

Mjölkchokladparfait med kakaonibs

20 min