Tortellini med brysselkål, bacon och parmesanost.

Foto: Lennart Weibull

Tortellini med brysselkål och parmesanost

4,4 (7 röster)

Matsmarta onsdag

Gör gärna extra portioner av denna goda tortellini så räcker det till veckans matlådor.

Recept från Mathias Dahlgrens ”Kokbok för grå dagar” (Bonnier Fakta).

Tortellini med brysselkål, bacon och parmesanost

  • Ingredienser

  • 50 g tärnat bacon
  • 25 g smör
  • 500 g brysselkål
  • 500 g färsk fylld tortellini, eller gnocchi
  • 50 g parmesanost
  • tsk salt
  • tsk nymald svartpeppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

”Vardagsmat behöver inte vara tråkigt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Mathias Dahlgren (kock)

Klimatsmart mat

Pastarecept

MER OM GODARE

Endive, brysselkål och morötter med morotskräm

50 min

Pasta med ärtor och ärtskott

30 min

”Om 50 år äter vi inget kött i Sverige”