Apfelstrudel – klassiskt bakverk med äpplen

4,2 (20 röster)

Bakrecept

Apfelstrudel – dräller det ner äpplen i trädgården? Gör då lite klassiska apfelstrudels och bjud på till fikat. Det klassiska österrikisk­a bakverket bakar du enkelt med färdig filodeg.

Apfelstrudel

  • Ingredienser

  • 8 blad filodeg
  • 75 g smör
  • 1 äggula
  • 2 msk strösocker
  • Fyllning

  • 8 äpplen
  • 2 msk smör
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl russin, gärna gula
  • Till servering

  • grädde, crème fraiche eller vaniljglass

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Baklava – filodeg, nötter och sirap

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Efterrätt

Fika recept

Svenska recept

MER OM GODARE

Budapestrulle – klassiskt bakverk

2 h

Napoleonbakelse – en riktig kondisklassikern

Biscotti – italienska mandelskorpor

1 h 45 min

Söta pajer till adventsfika

1 h 30 min

Bästa recepten till chokladbollens dag

Sachertårta –aprikosmarmelad sätter smaken

1 h

Madeleinekakor – klassiskt goda smaker

30 min

Bjud på gofika – 3 läckra godsaker

Saffransrulltårta med apelsin­choklad­fyllning

30 min

10 härliga recept på tårta för alla tillfällen

Tårtkalas – tre fantastiska skapelser

Fredrik Nylén bakar i regnbågens alla färger

Citronsockerkaka med röda vinbärsglasyr

50 min

Rödavinbärsmuffins med choklad

30 min

Björnbärspaj – med vit chokladgrädde

1 h 30 min

Pajdeg till söta pajer

1 h

Äppelrospaj – imponera med sötaste pajen

2 h

Äppelkaka med knaprig topping

1 h 20 min

Dessertpizza med mascarpone och färska bär

15 min

Gräddbullar – fluffiga drömmar

1 h 30 min

Vaniljkräm

40 min

Baka Fredriks färgsprakande regnbågskaka

1 h 20 min

Knapriga och lätt sega chocolate chip-kakor

30 min

Babas – bärfyllda kransar

1 h