Så blir pajskalet perfekt frasigt

Av: 

Aftonbladet

Bakrecept

Godare-profilen och bakbloggaren Cecilia H Larsson visar sina smartaste knep för ett riktigt bra pajskal med rätta fraset.

– Jag använder några enkla trick för att det ska bli så bra som möjligt, säger Cecilia. Det är inte svårt alls.

Pajskal ska allra helst behålla sin frasighet efter att de fyllts med godsaker. Godare-profilen Cecilia H Larsson tipsar om hur pajskalet blir frasigt och gott.

– Det är viktigt att smöret är riktigt kylskåpskallt för att pajskalet ska bli helt perfekt.

Ingredienserna mixas till en smulig massa och sedan tillsätter du iskallt vatten tills degen har en bra konsistens.

Du behöver

  • Pajdeg
  • Matberedare
  • Form
  • Kavel
  • Ugn
Publisert:

LÄS VIDARE

Så dekorerar du tårtan som ett proffs

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Cecilia H Larsson – bakbloggare

Bakning

MER OM GODARE

Choklad- och kolatårta

1 h 30 min

Så dekorerar du tårtan som ett proffs

Pekanpaj med ingefära och kolasmetana

1 h 30 min

Svartvinbärsmoussertårta med vaniljpannacotta

2 h

Chatt om julgodis med Cecilia H Larsson

45 min

Passionsfrukts-tartletter

1 h 30 min

Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny

Lyxig förrätt med råraka med hummerröra

30 min

Ostfylld råraka med löjrom, räkor, löksallad och crème fraiche

30 min

Kockens guide till godaste fläskköttet

Nytt Godare-magasin: Mat till julens alla fester

Mandelmanns frasiga wienerbröd

2 h

Friterade munkar – magiskt goda

1 h

Se våra mest gillade recept

Hemligheten bakom den perfekta pannacottan

Lyxiga saffransbullar med mandelmassa

2 h

Polkacheesecake – baka utan ugn

45 min

Mandelmusslor med sylt och grädde

40 min

Dubbelt så goda med saffran

1 h

Saffranskladdkaka med lingon och grädde

40 min

Pepparkakssnittar – enkelt och snabbt

30 min

Citronbiskvier

1 h

Dumlekakor i långpanna

30 min

Punschrulle i långpanna

30 min