Lagom, gräddig fisksoppa med ett sting av tacosås.
Lagom, gräddig fisksoppa med ett sting av tacosås.

Mammas falska fisksoppa – med tacosås

3,2 (30 röster)

Matsmarta onsdag

Här är den absolut godaste, lagom gräddiga fisksoppan. Här byts fisken mot generöst med grönsaker. Tacosåsen som tillsätts är en liten överraskning.

Recept från kokboken ”Comfort food - från matnojor till ren njutning”, av Agnes Gällhagen.

Mammas falska fisksoppa

  • Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 0.5 fänkålshuvud
  • 3 morötter
  • 250 g broccoli, färsk
  • 2 paprikor
  • 2 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm chiliflakes , eventuellt
  • 12 dl vatten
  • 1 buljongtärning, grönsak
  • 3 dl syrad grädde
  • 1.5 dl tacosås, mediumstark
  • 1 msk balsamvinäger, vit
  • 0.5 kuvert saffran
  • 380 g cannellinibönor (avrunna), eller vita bönor
  • salt och svartpeppar
  • Till servering

  • dill , färsk, eller fänkålsdill
  • surdegsbröd

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Sväng ihop en värmande soppa

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

MER OM GODARE

Här är svenskarnas mest ”svinndumma” varor 

Rödbetssoppa med syrad grädde

35 min

Somalisk gryta med kikärter och banan

45 min

Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter

20 min

Bakat äppelmos – laga enkelt i ugn

Så mycket mat häller vi ner i avloppet

Uppfyll dina veganska fika-drömmar

Matiga mackor till middag

Vilt i frysen? Så lagar du perfekt stek och hittar bästa vinet

Veganskt mat – direkt på grillen

Hur får man barnen att äta mer vego?

Hållbarhetsexperten: Så fixar du en klimatsmartare påsk

Så blir du en klimat-kreativ kock

Smaka på världens maträtter – i ditt eget kök

Här odlas framtidens mat

Tröstsoppa som värmer hjärtat

45 min

Toscansk panzanella-sallad 

20 min

Stekt ris med spännande smaker

25 min

Pickles – färglatt och enkelt att göra

20 min

Räksoppa med fantastiska smaker

1 h

Ta vara på skalen av rotfrukterna och gör egna chips.

20 min

Sväng ihop en värmande soppa

Bönchili med majskräm

1 h

Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm 

40 min