Ingredienser
Rödvinsglögg
- 1 flaskarödvin
- 2 kanelstänger
- 12 kryddnejlikor
- 12 kardemummakärnor
- 0,5 dlströsocker
- 1 dlVatten
- 1 dlbrännvin, eller vodka
Vinglögg
- 2 dlportvin
- 1 pomeransskal
- 1 kanelstång
- 1 tskKardemummakärnor
- 1 bitingefära, torkad
- 5 kryddnejlikor
- 2 stjärnanis
- 7,5 dlRött vin, ej fatlagrat
- 2 dlRåsocker
Alkoholfri glögg
- 5 dlVatten
- 5 nejlikor
- 1 bitkanel
- 1 bitingefära
- 0,5 tskKardemummakärnor
- 0,5 lsvartvinbärsjuice
- 2 dlÄpplejuice Tetra Brik, koncentrerad
- Russin
- Mandel, hackad
Alkoholfri fruktglögg
- 1 lsvartvinbärsdryck, till exempel Jokk
- 1 bitingefära, liten (färsk)
- 2 mskHonung
- 2 pomeransskal, torkade
- 5 kryddnejlikor
- 1 kanelstång
- 0,5 dlrussin
- Vatten
- 0,5 dlSocker, eventuellt
Sockerfri glögg
- 20 kryddnejlikor
- 3 bitarpomeransskal
- 2 kanelstänger
- 0,5 tskKardemummakärnor
- 8 kryddpepparkorn
- 6 dlÄppeljuice
- 1 lrödvin
- 2 mskHonung, eventuellt