”Det finns så mycket mer än tacos”

Uppdaterad 2019-08-29 | Publicerad 2017-04-25

Klara Linds bok ”Sydamerika – min matpassion”. Fotograf: Frida Wismar. Bonnier Fakta.

Latinostyle!
Klara Lind är Sveriges Mästerkock 2017.
Hon hämtar sin inspiration från när familjen bodde i Sydamerika.
Här bjuder hon sina recept!

Grattis Klara Lind, vinnare av Sveriges mästerkock 2017. Varför vann just du?

– Jag kan lite om mycket, jag är mångsidig och jag tycker att jag inte är riktigt dålig på något. Dessutom lyckades jag planera och utnyttja den lilla tid vi fick.

Vad har du för planer framöver?

– Jag skulle gärna vilja göra ett matlagningsprogram, men det finns mycket man kan jobba med kring mat, matlagningskurser, catering eller något annat. Vi får se vad det blir.

Din vinnarkokbok heter ”Sydamerika – min matpassion”, varför detta tema?

– Jag bodde där när jag var liten och har många fina minnen. Det här kanske blir den enda kokbok jag gör och då ville jag göra en kokbok jag verkligen kan stå för. Jag ville också ta chansen att visa att det finns så mycket mer än bara tacos där.

Ceviche på fisk. Servera gärna med salta kex och tabasco.

Ceviche på vit fisk

”Ceviche är en av de första rätter jag kan minnas från min barndom. Det är en peruansk rätt där fisken tillagas av syran från olika citrusfrukter när den marineras. Själv älskar jag att göra denna rätt på torsk och serverar den gärna med salta kex och tabasco.”

Världens godaste tårta: Tres Leches!

Tres Leches

”Världens godaste tårta som väcker många barndomsminnen hos mig. Vi åt den ofta när vi bodde i Guatemala, och jag älskar den fylliga smaken av grädde i kombination med den söta karamelliserade mjölken”

Följ ämnen i artikeln