Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Spaghetti med linsbolognese
Spaghetti med linsbolognese
3,5 (2 röster)
Spaghetti med linsbolognese – belugalinser passar fint att göra pastasås med, de är goda och har ett härligt tuggmotstånd. Linser är proteinrika och en bra ersättning för köttfärs. Toppa med nyriven parmesanost. Recept ur Göra gott av Malin Landqvist och Victoria Voss.
Spaghetti med linsbolognese
Ingredienser
- 400 g pasta, t ex fullkornsspaghetti, lins- eller bönpasta
- riven parmesanost
Linssås
- 1 lök, gul
- 3 vitlöksklyftor
- 1 stjälk blekselleri
- 1 morot
- 1 msk oregano, eller salvia, torkad
- 0.5 dl olivolja
- 1.5 dl belugalinser, torkade, svarta
- 2 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater, eller frysta tomatslattar
- 5 dl vatten
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Gör så här
Laddar ...
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Friterad kyckling med currykräm
1 h
Krossad vitlökspotatis
15 min
Stekt hälleflundra med blomkålskräm
1 h
Blodpudding med krispig kål och lingon
30 min
Morotspannkaka med rårörda lingon
45 min
Majskolvar och elotes
30 min
Nudlar med viltskav och svamp
30 min
Havrekakor med kardemumma
30 min
Matvetesallad med ägg och tonfisk
30 min
Vegansk kladdkaka med päron
45 min
Socca med bönsallad och pecorino
Gräddfilspannacotta med jordgubbar
20 min
Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett
Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås
30 min
Veganska vaniljhjärtan
45 min
Kryddstekt blomkål
Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan
Vegansk citronmarängpaj
1 h 20 min
”Bakandet blev min väg in i det veganska köket”
Salladstaco med sojamarinerad tonfisk
25 min
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål
1 h
Myllymäkis ångade torsk med färsk lök, ägg och örter
1 h
Klimatsmart mat för ”Greta-generationen”
Friterad kyckling med currykräm
1 h
Krossad vitlökspotatis
15 min
Stekt hälleflundra med blomkålskräm
1 h
Blodpudding med krispig kål och lingon
30 min
Morotspannkaka med rårörda lingon
45 min
Majskolvar och elotes
30 min
Nudlar med viltskav och svamp
30 min
Havrekakor med kardemumma
30 min
Matvetesallad med ägg och tonfisk
30 min
Vegansk kladdkaka med päron
45 min
Socca med bönsallad och pecorino
Gräddfilspannacotta med jordgubbar
20 min
Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett
Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås
30 min
Veganska vaniljhjärtan
45 min
Kryddstekt blomkål
Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan
Vegansk citronmarängpaj
1 h 20 min
”Bakandet blev min väg in i det veganska köket”
Salladstaco med sojamarinerad tonfisk
25 min
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål
1 h
Myllymäkis ångade torsk med färsk lök, ägg och örter
1 h