Risotto med sparris och citron

Av Nina Kindbro

(14)

Vad tycker du?

Risotto med sparris och citron

Risotto med sparris och citron är helt klart en ny risottofavorit. Det italienska köket är fantastiskt!

Sparrisrisotto med citronsmak

Ingredienser

  • 4 dlaborioris
  • 1,5 lHönsbuljong, gjord på fond eller tärning
  • 2 mskOlivolja
  • 40 gSmör
  • 2 Schalottenlökar, finhackade
  • 2 dlVitt vin
  • 250 gSparris
  • 2 dlparmesan, färskriven
  • 1 dlpersilja, finhackad
  • 3 mskCitronsaft
  • 1 citron, skalet (endast det yttersta gula)
  • Salt och peppar, till smaksättning och att strö över

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Risotto med sparris och citron

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.