Hasselbackspotatis med biff och rödvinssås

3,6 (72 röster)

Det här receptet på krispig hasselbackspotatis, mör biff och en riktigt läcker rödvinssås passar perfekt som finare helgmiddag.

I videoklippet berättar kocken Filip Poon om detaljerna med salt och peppar som gör skillnad.

Hasselbackspotatis med biff och rödvinssås

  • Hasselbackspotatis

  • 800 g fast potatis
  • 3 msk ströbröd
  • 50 g smör
  • salt
  • Ryggbiff

  • 1 kg ryggbiff, i bit, delad i två ( gärna med fettkappa kvar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g smör
  • 0.5 kruka timjan, eller torkad
  • rapsolja, till stekning
  • Sås

  • 1 gul lök, hackad
  • 1.5 msk strösocker
  • 2 msk champagnevinäger, eller vitvinsvinäger
  • 2 msk sojasås, gärna kikkoman
  • 4 dl rödvin, helst med hög fruktsyra
  • 2 dl vatten
  • 3 msk koncentrerad oxfond, eller kalvfond
  • 0.5 kruka timjan, eller torkad
  • salt och peppar
  • Servera gärna med

  • haricots verts

Gör så här

Filip Poons brakmiddag med biff och hasselbackspotatis.
Filip Poons brakmiddag med biff och hasselbackspotatis.

LÄS VIDARE