Vilket vin är bäst? Chatta med Mischa Billing

Ställ din fråga redan nu

Publicerad:
Uppdaterad:

Mischa Billing

Äntligen helg! Det firar vi gärna med ett glas vin till middagen. Men vilket passar bäst till vad? Och hur gör man en egen vinprovning?

Proffset Mischa Billing svarade läsarna i chatten.

När barer stänger tidigt blir det allt mer populärt att korka upp vinflaskan hemma istället. Många testar, luktar och smakar sig fram och lägger gärna tid på att hitta nya favoriter.

Men hur ordnar man bäst en egen provning? Vilka viner ska man satsa på? Och finns det några extra trendiga varianter att imponera med?

Mischa Billing - vindrottningen själv - har svaret på era frågor. Hon är sommelier, lektor och forskare inom måltidskunskap. 2000 vann hon ”Årets näsa” och kocken Markus Aujalay har utnämnt henne till ”Sveriges vassaste smaklökar”. Nu är hon återigen aktuell som jury i tv-programmet ”Sveriges mästerkock.”

Har du en fråga till Mischa? Ställ den redan nu genom att trycka på den röda knappen.

Mischa Billing är jurymedlem i ”Sveriges mästerkock” tillsammans med kockarna Tom Sjöstedt och Markus Aujalay.
Foto: TV 4, LOTTE FERNVALL
Mischa Billing är jurymedlem i ”Sveriges mästerkock” tillsammans med kockarna Tom Sjöstedt och Markus Aujalay.
Laddar Live Upplevelse

Mischa Billing

  • Ålder: 55

  • Yrke: Sommelier och lektor i måltidskunskap vid Örebro universitet.

  • Bor: I lägenhet på Södermalm i Stockholm, och i sommartorpet på Romelsåsen i Skåne.

  • Aktuell med: Jurymedlem i ”Sveriges mästerkock” på TV4, samt onlinekursen ”Vin och mat i kombination”.

  • Dricker gärna: Ge mig ett vin med lite mognad, så blir jag glad.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM GODARE