Vilket vin är bäst? Chatta med Mischa Billing

Ställ din fråga redan nu

Publicerad 2021-02-05

Äntligen helg! Det firar vi gärna med ett glas vin till middagen. Men vilket passar bäst till vad? Och hur gör man en egen vinprovning?

Proffset Mischa Billing svarade läsarna i chatten.

När barer stänger tidigt blir det allt mer populärt att korka upp vinflaskan hemma istället. Många testar, luktar och smakar sig fram och lägger gärna tid på att hitta nya favoriter.

Men hur ordnar man bäst en egen provning? Vilka viner ska man satsa på? Och finns det några extra trendiga varianter att imponera med?

Mischa Billing - vindrottningen själv - har svaret på era frågor. Hon är sommelier, lektor och forskare inom måltidskunskap. 2000 vann hon ”Årets näsa” och kocken Markus Aujalay har utnämnt henne till ”Sveriges vassaste smaklökar”. Nu är hon återigen aktuell som jury i tv-programmet ”Sveriges mästerkock.”

Har du en fråga till Mischa? Ställ den redan nu genom att trycka på den röda knappen.

Mischa Billing är jurymedlem i ”Sveriges mästerkock” tillsammans med kockarna Tom Sjöstedt och Markus Aujalay.

Här kan du ställa dina frågor till vin- och matexperten Mischa Billing.

Denna chatt är stängd.

  • Mischa Billing
    5 feb 2021

    TACK alla underbara ni

    Tusen tusen tack för denna frågebombning. Väldigt härligt att få chatta med er.

    Nu ska jag vidare och jag önskar er alla en underbar helg.

    Allt Gott

    Mischa

  • 5 feb 2021

    Är sugen på att köpa nya vinglas. Vilket är ditt favoritglas att dricka ur?

    Martin

    Spännande, kolla in Erika Lagerbielke Orrefors, Riedel och Bernadotte Kyhlberg gör fina glas.

    Mischa Billing
  • 5 feb 2021

    Lever familjen Gajas viner upp till det höga priset?

    Vilket rekommenderar du i såna fall?

    Martin

    Jamen dom gör ju det, alla rekommenderar jag - de är unikum!

    Unna dig - säger jag!

    Mischa Billing
  • 5 feb 2021

    Hej!

    Godaste till en pasta arrabiata o en puttaneska (sorry stavning) med parmesan!!

    Malin Sandstedt

    Hetta hetta, så ett vitt vin med friskhet och lite sötma, annars en öl.

    Mischa Billing
  • 5 feb 2021

    Hej! Jag har en flaska Chateau Margaux från 2001 - behålla eller dricka upp?

    Bjorn

    Drick upp!

    Mischa Billing

Mischa Billing

  • Ålder: 55
  • Yrke: Sommelier och lektor i måltidskunskap vid Örebro universitet.
  • Bor: I lägenhet på Södermalm i Stockholm, och i sommartorpet på Romelsåsen i Skåne.
  • Aktuell med: Jurymedlem i ”Sveriges mästerkock” på TV4, samt onlinekursen ”Vin och mat i kombination”.
  • Dricker gärna: Ge mig ett vin med lite mognad, så blir jag glad.