Tonfisklasagne
Foto: Axel Öberg
Tonfisklasagne

Tonfisklasagne med krämig ostsås

3,2 (18 röster)

Middagstips

Tonfisklasagne –en riktigt smaskig ostsås på cream cheese, parmesan och mozzarella i stället för bechamel. Tonfisken matchas fint av syrlig citron, kryddigt fänkålsfrö, vitlök och söt tomat.
Recept ur Jenny Dambergs kokbok Den nya skåpmaten.

Tonfisklasagne med krämig ostsås

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g passerade tomater
  • 200 g cream cheese, eller ricotta
  • 0.5 dl vatten, eller mjölk
  • 12 lasagneplattor
  • 2 burkar tonfisk, (à 185 g)
  • 4 tsk vitlök, finhackad eller vitlökspasta
  • 2 krm fänkålsfrö, malt/mortlat
  • 1 citron, det rivna skalet
  • 4 citronklyftor, fileade och skivade
  • 125 g mozzarella, gärna buffel
  • 75 g riven parmesanost
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Till servering

  • färsk basilika

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK