Krispig kyckling med söt gurksallad
Helgens godaste middagar hitta du här: Kyckling, pasta eller flankstek – vad väljer du?
Godare
Härlig gurksallad med krispigt stekt kyckling och majonnäs med hetta i. Det blir det när kocken Markiz Tainton låter svenska och asiatiska smaker mötas på ett fat.
I videon ger hon flera smarta tips hur du får kycklingen så där krispigt god.
– Perfekt! Lets eat! säger Markiz Tainton när hon smakar av.
Söt gurksallad med kyckling med brynt sojasmör
Ingredienser
- kycklingsteak, urbenad klubba med skinn
- salt och peppar
- 1 gurka
- 6 rädisor, eller fler
- 100 g rabarber
- 2 avokado
- 250 g sojabönor
- 1 knippe koriander, stort
- 70 g ärtskott
- 0.5 färsk chili, tunt skuren
- 1 tsk sesamolja
- 2 msk limesaft
- 1 tsk honung
- 50 g smör , osaltat
- 2 msk soja
- 1 tsk wasabi
Wasabimajonäs
- 2 dl majonnäs
- 0.5 dl crème fraiche
- 1 tsk wasabi
Gör så här
Se hela programserien med Markiz Tainton på tv-kanalen Godare.
Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).
Krämig pumpapasta med räkor, salvia och knaperstekt sidfläsktopping
Här lagar kocken Markiz Tainton en jättegod pasta. Såsens alla ingredienser låter hon ”gotta” ihop sig i ugnen. ”Det här är svingott”.
One pot rice
Här är en riktig favorit. Du lagar allt i en gryta, det är superenkelt och perfekt när du vill hinna med annat.
Flankstek i ugn
Här lagar Markiz Tainton flankstek med ugnsbakad blomkål med smak av mynta, koriander och en syrlig tomatsalsa. Supergott!
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Mandelröra med ricotta och mynta
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Ärtröra med smak av basilika
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Därför ska du aldrig riva vitlök
Vanliga missen många gör när de steker
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Flankstek med ugnsbakad blomkål
1 h 15 min
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Superenkel middag: Laga allt i en gryta
1 h 10 min
Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter
1 h 30 min
Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Sofia tipsar om nya smaker till helgen
Krämig tacosill
10 min
Upptäck allt gott du kan göra med bönor och baljväxter
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Grillböcker: Här är bästa grillrecepten
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Mandelröra med ricotta och mynta
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Ärtröra med smak av basilika
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Därför ska du aldrig riva vitlök
Vanliga missen många gör när de steker
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Flankstek med ugnsbakad blomkål
1 h 15 min
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Superenkel middag: Laga allt i en gryta
1 h 10 min
Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter
1 h 30 min
Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Sofia tipsar om nya smaker till helgen
Krämig tacosill
10 min
Upptäck allt gott du kan göra med bönor och baljväxter
Kommersiell text, innehåller annonslänkar