Rice’n’beanburger med rödorange dinkelsallad och chilimajonnäs

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Rice’n’beanburger med rödorange dinkelsallad och chilimajonnäs

En bönburgare som tar det lite tid, men är så värt ”besväret”. Ät tillsammans med dinkelsallad och lite extra chilimajonnäs vid sidan om.

Recept ur boken ”Ät gott och rädda planeten” är byggda på ett veganskt grundrecept. Men om du vill kan du exempelvis lägga till ost och få en vegetariskt rätt – eller kött, fågel eller fisk.

Den här bönburgaren bygger på ett veganskt recept, men du kan lägga till ost, kött, fågel eller fisk om du vill.

Ingredienser

Rice’n’beanburger:

  • 1 dlkidneybönor
  • 2 dlråris, röttris
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 0,5 tskAnis
  • 0,5 tskhavssalt
  • 1 tskpaprikapulver

Rödorange dinkelsallad

  • 3 dldinkelkorn, eller matdinkel
  • 1 tskhavssalt
  • 1 morot
  • 1 rödbeta
  • 1 dlPurjolök, strimlad
  • 3 mskolivolja
  • 3 mskvinäger

Chilimajonnäs

  • Sojadryck, osötad utan kalcium
  • 2 dlolja, naturell
  • 1 tskSenap, stark
  • 1 mskcitron, färskpressad
  • 1 tskchilifrukt
  • 0,5 tskhavssalt

Persiljepesto

  • 2 dlvalnötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippepersilja, med stjälkar
  • 1 citron, skal och saft
  • 2 dlolivolja
  • 0,5 tskhavssalt

Vegetarisk

  • persiljepesto, utesluts
  • 4 skivorlagrad hårdost, läggs till

Plus kött

  • kidneybönor, utesluts
  • 150 gbiff eller oxfilé, läggs till

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd
  • 0,25 rödlök
  • 4 tomatskivor
  • 4 mskpersiljepesto

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rice’n’beanburger med rödorange dinkelsallad och chilimajonnäs