Skagencheesecake

Av Godare

(11)

Vad tycker du?

Skagencheesecake

”En modern men ändå klassisk tårta. Den är lika uppskattad som en del av en festlig buffé som till förrätt och lunch. Dessutom är den busenkel att göra och helt utan gelatin.”

Receptet är ur Emma Brink Rasks kokbok ”Tårtor & smörgåstårtor till årets alla fester och högtider”.

3–4 timmar tillkommer för att få cheesecaken att stelna.

1 portion är cirka 8–10 bitar tårta.

Skagencheesecake – lättlagad tårta till buffé.

Ingredienser

Botten

  • 200 gKavring
  • 75 gsmör

Cheesecake

  • 400 gfärskost
  • 2 dlCrème fraiche
  • 30 gmajonnäs
  • 250 gräkor, färska och skalade
  • 40 gstenbitsrom
  • 15 gDill, finhackad
  • 1 mskpressad citronsaft
  • Salt
  • Peppar

Garnering

  • 50 gRäkor, skalade, färska och skalade
  • 40 gstenbitsrom
  • 0,25 rödlök
  • Dill , färsk

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Skagencheesecake