Vinkaraffer – Snygga tips till vinet

Så får du ut mer av flaskan

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Mat & Dryck

Lufta vinet så smakar det mer! Dessutom ser det både trevligt och lyxigt ut att servera vin till middagen i en vacker karaff.

Här hittar du våra bästa tips på snygga och praktiska vinkaraffer.

Har du köpt en fin flaska vin? Då bör du överväga att dekantera, det vill säga lufta vinet, innan du serverar det. Genom att hälla över vinet i en karaff eller tillbringare så exponeras det för luft och öppnas upp snabbare, vilket gör att vinet kan upplevas mjukare, få mer smak och helt enkelt bli godare.

Vill du veta mer om att lufta viner? Här finns tips och råd kring dekantering med Aftonbladets vinprofil Sarah Lindstrand Mboge.

Här nedan hittar du våra bästa tips på fina vinkaraffer till ditt favoritvin.

Nature Vinkaraff Ekkork

Glaskaraff med en kulformad kork i ek som pryder sin plats på det dukade bordet. Karaffen är framtagen för rödvin och passar perfekt för att lufta fina viner för att få fram dryckens fulla potential. Volym 2 liter.
Köp den hos Cervera här!

Riedel Performance Karaff

Performance dekanteringskaraff från Riedel hjälper till att lufta och lyfta aromerna i vinet. Med sitt tunna optiska kristallglas är karaffen dessutom en mycket vacker pjäs att ställa fram på bordet och servera vinet ur. Volym 1,04 liter.
Läs mer och handla hos Cervera – just nu 26 % rabatt!

Eva Solo Dekanteringskaraff

Vinkaraff från Eva Solo som ser till att vinet luftas och får bättre smak. Karaffen rymmer en flaska vin och är 100 % droppfri. Fin att matcha till vinglas ur samma serie.
Läs mer och handla hos Cervera här!

Vinkaraff Slice of Life Gold

Carolina Gynning har formgivit en mängd glas och porslin i olika former, med den gemensamma nämnaren mycket färg och kreativitet. Här är en karaff med bra form för att lufta och dekantera vin, och fint mönster som höjer dukningen.
Köp den hos Cervera här!

Karaff Cabernet

Glaskaraff från Riedel som är lika funktionell som vacker att titta på. Karaffen förgyller varje dukning med sin stilrena design samtidigt som den låter vinet luftas så att aromerna når upp till sin fulla potential. Volym 1,05 liter.
Köp den hos Cervera här – just nu 22 % lägre pris!

Rumours Karaff

Vinkaraffen från Table Top Stories är en greppvänlig vinkaraff i kristall, som med sina runda former blir ett vackert inslag till dukningen. Perfekt om du vill servera vin på ett lite lyxigare sätt och samtidigt ge drycken chans att lufta ordentligt. Formgivningen ger vinet maximal yta för att luftas väl och ge full njutning.
Läs mer och handla hos Cervera här!

ANNONS

Skaffa en smart pizzaspade från Cervera - ett praktiskt redskap även när du bakar bröd!

Extern länk från Cervera

Beställ här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

LÄS VIDARE

Vinglas: Bästa tipsen