Skaldjurspaj
Skaldjurspaj

Enkel skaldjurspaj med härliga smaker

3,7 (3 röster)

Middagstips

Enkel skaldjurspaj – med härlig blandning av räkor och musslor. När du fyller pajskalet med varm fyllning så kortas gräddningstiden och skaldjuren hinner inte bli så sega. Recept ur Lena Söderströms kokbok Pajer.

Enkel skaldjurspaj

  • Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör, kylskåpskallt, eller mer för en lyxigare deg
  • 3 msk vatten, eller
  • 1 ägg, kylskåpskalltm i stället för vatten om du vill
  • Fyllning

  • 500 g musslor
  • 1 dl vitt vin
  • 0.5 paket saffran
  • 500 g räkor, färska eller frysta 4 msc-märkta extra stora räkor
  • 100 g schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g snackpaprika
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl riven ost
  • 3 ägg
  • 3 msk gräslök, hackad
  • 2 msk persilja, hackad

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Baka paj med Lena Söderströms goda recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Pajrecept

Fisk och skaldjur

MER OM GODARE

Kycklingsallad med sesamdressing

30 min

Gös – så steker du den goda fisken

20 min

Veckans helgtips: Kycklingschnitzel – frasig, saftig och god

30 min

Lax- och spenatröra med pasta

25 min

Kyckling med jordnötssås

45 min

Ugnsstekt falukorv med potatismos

35 min

Spaghetti al pomodoro

25 min

Gnocchi med parmaskinka och hemgjord pesto

20 min

Pasta puttanesca – klassisk pasta på italienska

30 min

Citrusbakad harissalax

1 h 15 min

Tareq Taylors gräddiga pasta med kyckling

30 min

Lyxig linsgryta med kyckling och cashewnötter

45 min

Laksa – ljuvligt god nudelsoppa

35 min

Ugnsbakad svamp med vitlök och krämig mozzarella

40 min

Gratänger – här våra absoluta favoritrecept

Krämig pasta med bacon och rikligt med parmesan

30 min

Bjud på krämigt god lax

40 min

Kryddig halloumikebab med vitlökssås

15 min

Pasta cacio e pepe

20 min

Mustig köttfärsgryta

40 min

Baka paj med Lena Söderströms goda recept

Här är ”Tiktok-pastans” krämiga utmanare

40 min

Markiz goda kyckling

35 min

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz