helskärm Asiatisk smörgåstårta Foto: Åsa Dahlgren Smörgåstårta med räkor Asiatisk smörgåstårta med lax, räkor, ingefära och koriander – läckert och fräscht ihop med yoghurt och lime. Perfekt till midsommar, påsk, studenten eller andra firanden. Recept ur ”Smörgåstårtor och smörrebröd” av Birgit Nilsson Bergström.
Asiatisk smörgåstårta 45 min
1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 8 portioner 10 portioner 12 portioner
Ingredienser 6 landgångsbröd Fyllning 1 250 g skalade räkor 1 dl turkisk yoghurt 2 msk sweet chilisås 2 msk koriander, färsk, hackad 1 msk ingefära, riven 1 vitlöksklyfta, riven 1 tsk rivet limeskal salt Fyllning 2 150 g varmrökt lax 2 dl turkisk yoghurt 150 g böngroddar, färska 3 vårlökar, hackade 1 lime, pressade saften 2 tsk wasabipasta, eller riven pepparrot salt och peppar Garnering 1 dl turkisk yoghurt 1 dl crème fraiche 1 knippe rucolasallad 8 tunna skivor kallrökt lax 100 g skalade räkor röd stenbitsrom limeklyftor färsk koriander smågrönt, ex rädisskott Bokförlaget Semic
Smörgåstårtor och smörrebröd
175,00 kr
Tillfälligt slut