Asiatisk smörgåstårta
Foto: Åsa Dahlgren
Asiatisk smörgåstårta

Asiatisk smörgåstårta

3,8 (10 röster)

Asiatisk smörgåstårta – Lax, räkor, ingefära och koriander – läckert och fräscht ihop med yoghurt och lime. Recept ur Smörgåstårtor och smörrebröd av Birgit Nilsson Bergström.

TIPS! Färdigskalade räkor på burk (i saltlake) är smidigt att använda i främst fyllningar. På förpackningen står hur mycket av vikten som är räkor.

100 g skalade räkor = ca 250 g räkor med skal, 1 kg räkor med skal = ca 400 g skalade räkor

Asiatisk smörgåstårta

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 6 landgångsbröd
  • Fyllning 1

  • 250 g skalade räkor
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk koriander, färsk, hackad
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk rivet limeskal
  • salt
  • Fyllning 2

  • 150 g varmrökt lax
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 150 g böngroddar, färska
  • 3 vårlökar, hackade
  • 1 lime, pressade saften
  • 2 tsk wasabipasta, eller riven pepparrot
  • salt och peppar
  • Garnering

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 knippe rucolasallad
  • 8 tunna skivor kallrökt lax
  • 100 g skalade räkor
  • röd stenbitsrom
  • limeklyftor
  • färsk koriander
  • smågrönt, ex rädisskott

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK