Grillad sparris med citronkräm och rostade mandlar
Grilla sparris med matkreatören Markiz Taintons smarta knep. Servera med syrlig citronkräm och knapriga mandlar.
– Med mitt trick är det enkelt att vända dem när du grillar eller steker, säger Markiz Tainton.
Ingredienser
- 500 gSparris
- 1 mskOlivolja
- 1 msksmält smör
- 1 dlmandlar
- 1 knippedill
- 0,5 mskcitronjuice
- 0,5 mskOlivolja
- 1 dlparmesanost
- 1 dlCrème fraiche
- 1 dlOlivolja
- 1 citron, zesten
- 1 tskHarissa, för lite hetta
- Salt och peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Markiz Tainton
När Markiz Tainton lagar mat är kärlek bästa kryddan. Köket ska dofta av syrlig citron och vara fyllt av färgstarka grönsaker och spännande råvaror. Markiz är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör, poddare och har delat med sig av sina kryddiga recept både i tidningar, tv och radio. I programmet ”Markiz Tainton” bjuder hon på mat från världens alla hörn och smarta trick i köket.
Visa 34 recept