Gremolata – enkelt och gott
Gremolata är en smakrik och fräsch smaksättare från Italien. Finhackad persilja blandas med vitlök och citron och späs ut med olivolja till önskad konsistens.
Passar till både grillat, soppor, sallader och andra rätter som behöver en extra smakpiff.
Gremolata
Ingredienser
- 2 citroner, ekologiska
- 5 vitlöksklyftor
- 1.5 dl hackad persilja
- 5 msk olivolja
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Tricket som tar grillad sparris till nya höjder
Grilltips – så grillar du vegetariskt
Grillhäng! Quesadilla, oxfilé och ananas
Bästa tipsen för grillat kött
Missen många gör när de grillar lax
Tonfiskcarpaccio med blomkål och hallon





30 min
Så tänder du grillen: Grillexpertens bästa tips
Grillad burgare med både mozzarella och cheddar





1 h
Grillad pizza med hemmagjord tomatsås och flatrökt skinka





25 min
Grillad squash med ostkräm





45 min
Kalle Moraeus: Så blir du en mästare vid grillen
Bästa burgarna med klassiska tillbehör





30 min
Karibiska räkspett med korianderolja





15 min
Undvik missen – det är så här du ska marinera





20 min
Bakad brie på två olika sätt





15 min
Tricket som tar grillad sparris till nya höjder





25 min
Här är kockens bästa grillknep – så lyckas du
Krispig potatis med gremolata och smetana
45 min
Så blir grillad kyckling – saftig och god
Så väljer du rätt citroner i affären





25 min
Sommarens bästa sill





20 min
Fräsch alkoholfri drink med päron





5 min
