Kyckling med teriyakisås

Av Nina Kindbro

(76)

Vad tycker du?

Kyckling med teriyakisås

Teriyaki kyckling – med färdigköpt teriyakisås går det snabbt och enkelt att laga den här goda rätten. Den sötstarka såsen tar fram de allra godaste smakerna av kycklingen.

Servera med ris eller bulgur.

Teriyaki-kycklingens smaker passar fint till broccoli och ris.

Ingredienser

  • 4 portionerris
  • 800 gkycklingfiléer
  • 1 mskolja
  • 1 morot
  • 1 Gul lök
  • Salt och svartpeppar
  • 2,5 dlTeriyakisås
  • 250 gBroccoli
  • 1 röd chili, mild
  • 2 Salladslökar
  • 2 mskrostade sesamfrön

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kyckling med teriyakisås

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.

Ämnen