Räkbowl med grönsaker, misomajo och sesamris
Recept med ”räddade” grönsaker
Den här goda bowlen är gjord på ”räddade grönsaker”. Alltså sådana som börjar se lite trötta ut, men som fortfarande smakar utmärkt i tillagad form.
Toppa med räkor, kyckling, feta, eller vad du nu har hemma.
Recept av Helena Nordin.
Räkbowl med ris och grönsaker
Ingredienser
- 500 g räkor, skalade, skalade
- 1 blomkålshuvud
- 1 broccolihuvud
- 250 g sparris
- 1 msk rostade sesamfrön
- 1 msk b-jäst
- 1 krm vitlökspulver
- 150 g sockerärter
- 4 dl sushiris
- 4 dl vatten
- 1 tsk sesamolja
- majonäs
- 1 msk misopasta
- salt och olivolja
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Laga mat med räddade grönsaker

Blomkålssoppa av räddade grönsaker





30 min

Mustigt knäckebröd med kaffe





2 h

Baka gröna superbaguetter





35 min

Broccoli- och grön ärtsoppa





25 min

Asiatisk nudelbowl





45 min

Så fermenterar du grönsaker

Morotsfrallor med hemgjord hummus





25 min

Baka gott brytbröd med vita bönor





45 min

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Laga klimatsmart barnmat med Jessie Sommarström

Zeina Mourtada och Paul Svensson släpper klimatsmart kokbok

Bjud på godaste vegomaten i midsommar

Så blir du en klimat-kreativ kock

Så lagar du maten som förbättrar ditt humör

Så lagar du växtbaserat – och supergott

Nu satsar även köttjätten på vegetarisk vardagsmat

Kladdkaka – ”mitt självklara go-to-recept”





45 min

Grekisk köttfärssås med spagetti





1 h

Knepet som kan göra landslaget till vinnare

”Sloppy Joe” med pulled vego





45 min

Goda tångmoln – perfekta som snacks





10 min

Billig och god mat – bra för hälsan och planeten

Tångbröd i gjutjärnsgryta
2 h