Shakshuka – Mari Bergman visar hur du gör trendiga brunchrätten från Mellanöstern.
Foto: Thinkstock
Shakshuka – Mari Bergman visar hur du gör trendiga brunchrätten från Mellanöstern.

Shakshuka – bjud på den goda brunchrätten

4 (20 röster)

Shakshuka – perfekt till brunchen. Shakshuka kommer från mellanöstern och är en härligt kryddig, varm rätt toppad med krämiga ägg. Här visar kocken Mari Bergman en variant med fetaost.

Shakshuka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk körsbärstomater
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g fetaost
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 4 ägg
  • persilja

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK